[FOTO-AUDIO] Granițele țării sunt forțate zilnic de migranți

Un nou grup de migranți a fost oprit din călătoria ilegală spre Europa de vest. Aceștia au ales metoda clasică de trecere frauduloasă a granței, dar au fost descoperiți de polițiștii arădeni, după cum spune comisarul șef Laura Bondar de la Poliția de frontieră, purtător de cuvânt al ITPF Oradea.

La Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto, pe ruta România – Franţa. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, deasupra anvelopelor, cincisprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Vărşand pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din doisprezece adulţi şi trei minori, cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani. Tinerii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în vestul Europei.

Și poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au depistat trei sirieni şi doi irakieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Aceştia au fost ajutaţi de un cetăţean român care a fost reţinut pentru 24 de ore.

O patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația E70, pe raza localităţii Denta, un autovehicul înmatriculat în România, condus de un cetăţean român în care se aflau cinci cetăţeni străini. Cei cinci pasageri, toţi bărbaţi, nu deţineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus pe aceştia, împreună cu şoferul, la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din Siria şi Irak, patru adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani şi un minor de 13 ani. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetăţeanului român, acesta din urmă fiind reţinut pentru 24 de ore.

De același autor

Related Articles