[FOTO-AUDIO] Dublă sărbătoare la Jandarmeria din Caraș-Severin

Jandarmeria Română și-a cinstit astăzi ocrotitorii spirituali. La sediul Inspectoratului județean din Caraș-Severin a fost organizată o ceremonie religioasă la Biserica Sfinții Mihail și Gavriil, aflată în incinta unității. A fost o sărbătoare dublă, după cum spune inspectorul șef, colonelul Ciprian Petrișor.

„Sărbătoarea de astăzi este în același timp hramul bisericii noastre, pentru că se împlinesc 20 de ani de când a fost târnosită. Pornind de la deviza înscrisă pe stema Jandarmeriei, “Lex et ordo”, idealul și datoria instituției noastre au evidente asemănări cu ceea ce simbolizează Sfinții Arhangheli. Sfântul Arhanghel Mihail simbolizează „legea”, fiind apărător al dreptății ocrotitorul adevărului, iar Sfântul Arhanghel Gavriil simbolizează ordinea și pacea”.

Alături de jandarmi au fost prezenți și colegii din celelalte arme ale MAI, dar și prefectul de Caraș-Severin, Ioan Dragomir, precum și militari trecuți în rezervă sau retragere.

În cadrul ceremoniei religioase de astăzi, a avut loc și o slujbă de pomenire în memoria tuturor eroilor jandarmi care s-au jertfit pentru apărarea țării și a credinței strămoșești.

Biserica primelor veacuri creștine a stabilit ziua de 8 noiembrie ca sărbătoare închinată Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil, conducătorii oștilor cerești, care simbolizează lupta pentru dreptate, dar și un model spiritual pentru toți jandarmii.

Mai multe despre patronii spirituali ai jandarmilor veți afla miercuri, în emisiunea „Oameni MAI aproape de tine”, de la ora 14.15.

De același autor

Related Articles