[FOTO-AUDIO] Deputații și senatorii de Caraș-Severin au primit astăzi certificatele de parlamentar

Ceremonia a avut loc în sala de şedinţe a Palatului Administrativ și, de această dată, s-a consumat în cadru restrâns. Ea a fost condusă de președintele Biroului Electoral Judeţean Caraş-Severin, judecătorul Rustin Ceasc care a înmânat senatorilor şi deputaţilor aleşi în urma scrutinului din 6 decembrie, certificatele doveditoare alegerii.

Caraș-Severinul are doi senatori, Ion Mocioalcă de la PSD și Marcel Vela de la PNL, acesta din urmă nefiind prezent la întâlnire din motive obiective ce țin de Ministerul Afacerilor Interne. În schimb, cei 5 deputați au fost în sală, au intrat în posesia certificatelor și au declarat că vor face tot posibilul pentru ca județul să fie unul prosper. Este vorba de Silviu Hurduzeu și Marius Damian (PSD), Jaro Marșalic și Dumitru Rujan (PNL) și Atilla Kelemen (UDMR).

La ceremonie au mai fost prezenți prefectul Cristian Gîfu și subprefectul Anton Paulescu, care le-au urat succes parlamentarilor.

La Palatul Parlamentului va funcţiona până marți 22 decembrie un Centru  de primire pentru deputaţii nou aleşi în legislatura 2020 – 2024. Deputaţii vor îndeplini toate formalităţile necesare preluării mandatului de parlamentar: depunerea certificatului doveditor al alegerii, completarea şi depunerea fişei deputatului, a declaraţiei pe propria răspundere privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, dacă este cazul, precum şi un curriculum vitae. De asemenea, deputaţii vor primi „Mapa deputatului” care cuprinde toate informaţiile necesare despre structurile instituţiei şi atribuţiile specifice ale fiecăreia, pentru a putea beneficia de suportul necesar îndeplinirii mandatului de parlamentar.

De același autor

Related Articles