[FOTO-AUDIO] Dar din Dar se face Rai, la Oravița, prin acțiunea umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”,aflată la cea de-a doua ediție!

În perioada 14 noiembrie-14 decembrie, tinerii de la A.T.O.R.-Banatul de Munte desfășoară cea de-a doua ediție a campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae” pe întreg cuprinsul județului Caraș-Severin.

Despre această acțiune desfășurată de data aceasta la Oravița, ne dă amănunte tânătul voluntar, Cristian Stoleru:

„De mai bine de două săptămâni, la Oravița  se lucrează intens la Campania Umanitară “Ghetuțele lui Moș Nicolae”, organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte Filiala Oravița. Prin strădania celor două centre de tineret din oraș, respectiv Centrul de Tineret “Sfânta M. Mc. Ecaterina” și Centrul de Tineret “Adormirea Maicii Domnului” și prin implicarea tuturor bisericilor ortodoxe din Oravița, am reușit să adunăm o sumă semnificativă pentru achiziționarea ghetuțelor ce vor veni în sprijinul copiilor proveniți din familiile defavorizate din oraș și din satele aparținătoare. Bucuria a fost și mai mare atunci când oamenii din comunitatea noastră au răspuns “POZITIV” la campanie, astfel au pus și încă pun mână de la mână spre achiziționarea a cât mai multe ghetuțe îmblănite pentru iarna care deja și-a intrat în puteri. De admirat este faptul ca tânărul Radu Gabriel Moldovan, de numai 12 ani, fiul Preotului Paroh Gelu Petru Moldovan de la Parohia Ortodoxă “Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul” din Oravița, a reușit să organizeze prin pasiunea sa față de porumbei, o licitație caritabilă la care au răspuns cu “DA” ,oameni cunoscuți din industria columbofilă, așa că prin intermediul site-urilor de licitație se pot achiziționa porumbei de top, iar banii rezultați vor merge direct spre campanie. Tinerii celor două centre, au promovat și promovează în continuare campania spre a aduce informații cât mai multor oameni care încă nu știu în ceea ce constă campania umanitară Ghetuțele lui Moș Nicolae. La numai o zi de la startul campaniei, pe rețelele de socializare au fost nenumărate postări în legătură cu campania desfășurată în orașul Oravița și în satele aparținătoare.

De asemenea în prima săptămână am postat o serie de videoclipuri unde voluntarii și-au exprimat punctul de vedere și unde au povestit cum de au această dorință de a ajuta tineri de vârsta lor. Aceste clipuri au strâns sute de vizionari și zeci de distribuiri ,semn că comunitatea noastră este interesată să ajute atunci când cineva chiar are nevoie de sprijin.

Când dăruim aceste ghetuțe copiilor și vedem pe chipurilor o rază de bucurie ne dă puterea să continuăm ceea ce facem spre ai ajuta și pe ei să aibe o viață cel puțin la fel de normală ca și a noastră. Atunci când îi vedem că ne așteaptă în poarta casei ne copleșesc emoțiile deoarece chiar și noi puteam fi în situația în care aceștia se află în momentul actual și îi dăm slavă lui Dumnezeu că a rânduit să organizăm și anul acesta campania benefică tuturor copiilor atât de la grădiniță, clasele primare, gimnaziale și liceale o pereche de ghetuțe îmblănite.

Misiunea voluntarilor noștri  a fost și este găsirea și aflarea a cât mai multe cazuri de copii proveniți din familii fără sprijin financiar și care nu își permit să achiziționeze obiecte vestimentare pentru a trece iarna sănătoși.

Se cuvine să mulțumim tuturor preoților, tuturor voluntarilor și în special tuturor donatorilor care din puținul dumnealor au decis să ofere un cadou unor suflete care așteaptă cu drag magia Crăciunului și a sărbătorilor de iarnă.

Anul trecut am reușit să oferim ghetuțe călduroase, dulciuri delicioase, jucării drăgălașe dar și iconițe luminoase care au fost frumos ambalate și care au urmat să bucure 80 de elevi silitori și cuminți! Anul acesta sperăm să oferim cât mai multe ghetuțe, deoarece este o reală nevoie a tinerilor și copiilor noștri.”

Așadar, povestea „Ghetuțelor lui Moș Nicolae” merge mai departe in Caraș-Severin!