[FOTO-AUDIO] Județul Caraș-Severin băgat în colaps de firmele de construcții neserioase?

Județul Caraș-Severin riscă să piardă sute de milioane de euro din cauza proiectelor de  modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, care sunt extrem de întârziate. Situația a fost analizată astăzi la Consiliul Județean.

Proiectele de modernizare au început încă din 2012, dar nu s-au finalizat nici acum și există mari șanse să nu fie încheiate nici până în decembrie 2023. Și asta pentru că s-au făcut numeroase greșeli, de la proiectare la execuție, au fost probleme cu licitațiile, cu situația juridică a terenurilor, cu firme care au intrat în insolvență la câteva luni după ce au încasat avansul, cu lucrări neconforme și așa mai departe. Situația este critică și nu vom mai putea atrage alți bani, a spus președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca.

La ședință au participat beneficiari, primari, viceprimari, o parte din constructori și subcontractori, proiectanți și consultanți. Prefectul Ioan Dragomir a încercat să dea câteva soluții, dar a fost acuzat că le ia partea constructorilor.

Deși părerea cvasiunanimă a fost că proiectele nu pot fi încheiate la termen, directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, încă mai are speranțe. El mizează pe o mobilizare mai eficientă a constructorilor cu care au fost încheiate contracte.

Problemele cele mai mari sunt la Oravița, unde contractul a fost reziliat, la Anina, unde se lucrează foarte încet, în Bocșa unde se stă pe loc, dar și în Caransebeș sau Oțelu Roșu. De altfel, situația nu e deloc roz nici la Reșița.

De același autor

Related Articles