[FOTO-AUDIO] Bunicii Reşiţei sărbătoriţi de ziua lor

Cea de-a doua lună a toamnei a debutat cu o aniversare specială, ce ne reamintește de părinţii şi bunicii noștri, dar mai ales de modelele de viață pe care le-am primit de la aceştia. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată marţi, 1 octombrie şi la Reşiţa la Căminul pentru Persoane Vârstnice din oraş.

Odată pe an, valoarea vârstnicilor societăţii civile capătă o semnificaţie aparte. Este vorba de data de 1 octombrie când la nivel mondial sunt sărbătoriţi părinţii, bunicii şi rudele noastre de vârsta a treia. Acest eveniment a fost marcat şi la Reşiţa printr-un program special, organizat de conducerea centrului, dedicat persoanelor instituţionalizate în căminul pentru persoane vârstnice din oraş. Preoţii ortodocşi, Linu Moise şi Mihai Ciucur au săvârşit o rugăciune pentru vârstnicii instituţionalizaţi în zi de sărbătoare, iar animatorii centrului, profesorii Carmen şi Carol Ientner au desfăşurat o serie de jocuri cu aceştia. Apoi la orele prânzului, vârstnicii au beneficiat de multiple surprize în ceea ce priveşte meniul pregătit pentru ei.

Cum a fost marcată această zi, aflăm de la Mirel Sabo – directorul instituţiei:

Mirel Sabo – director Cămin pentru Persoane Vârstnice Reşiţa

La ceas aniversar, de la vârstnicii instituţionalizaţi de 3, 5, 6 sau 8 ani, am aflat că, pentru ei căminul este o a doua casă unde au tot ce le trebuie, chiar dacă uneori mai duc dorul traiului de odinioară:

Vârstnicii

În prezent de serviciile Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa beneficiază peste 150 de persoane, în mare parte bătrâni, cu diferite probleme sociale şi de sănătate.

De același autor

Related Articles