[FOTO-AUDIO] Bucurie transformată în coşmar la Grădina Zoologică. Administratorul obiectivului, Gabriel Stănucă a demisionat!

Situaţie incredibilă la grădina zoologică din Reşiţa. Zeci de copii alături de părinţi şi rude au fost lăsaţi în ploaie, grindină, rafale de vânt şi furtună, fără adăpost, lângă o clădire încuiată, din lipsă de bun simţ şi a unei… chei.

[UPDATE]: Administratorul Grădinii Zoologice “Ioan Crişan” din Reşiţa, Gabriel Stănucă, şi-a dat astăzi demisia, în urma incidentului neplăcut în care un grup de 70 de persoane, majoritatea copii, a fost abandonat ieri în incinta obiectivului, sub cerul liber, pe timp de ploaie şi furtună. Primăria Reşiţa, prin Serviciul public “Recreaţie şi timp liber”, administrat de Liliana Dacica, a luat act de cele întâmplate şi îşi cere public scuze copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Naţional “Traian Lalescu” faţă de cele întâmplate, a transmis biroul de presă al municipalităţii şi speră ca acest eveniment nefericit să nu umbrească activitatea şi eforturile primăriei în buna gestionare a unuia dintre cele mai vizitate obiective destinate recreării şi petrecerii timpului liber din municipiul de pe Bârzava.

***

Un grup de aproximativ 60-70 de oameni, printre care mulţi copii de diferite vârste (n.r. de la o lună la 6-7 ani), au fost surprinşi de furtuna care s-a abătut miercuri, 12 iunie asupra oraşului în timp ce sărbătoreau festivitatea de sfârşit de an şcolar în incinta grădinii zoologice, mai exact în mini-amfiteatrul de lângă Centrul Educaţional. Bucuria şi veselia absolvenţilor de grupă pregătitoare s-a transformat instantaneu într-un coşmar pentru toţi cei prezenţi acolo. Cristina Corocan de la Radio Reşiţa a stat de vorbă cu părinţii şi bunicii copiilor şi a aflat ce s-a întâmplat:

Ne-a dus la grădina zoologică să sărbătorim încheierea grupei pregătitoare, vremea era foarte frumoasă, dar dintr-o dată s-a pus o ploaie puternică şi ne-am adăpostit fiecare pe unde am putut pentru că nu am avut cheia de la clădirea educaţională. Majoritatea dintre noi am stat în ploaie cu copii mici cam o oră şi ceva, o oră jumate cât a durat ploaia. Nu a venit nimeni să ne ajute, să ne adăpostească sau pur şi simplu. Am stat acolo şi cu copii de două-trei luni. Fiica mea cea mică a început să plângă, noroc că am reuşit să mă pun într-un loc unde să nu se ude, dar s-a speriat că stătea acolo, vedea ploaie, vedea multă îngrămădeală”.

Am încercat să iau legătura cu cei de la grădina zoologică, am sunat şi m-i s-a spus că nu au cheia, din păcate, de la clădirea educaţională. Soţul meu l-a sunat pe administrator care nu i-a răspuns la telefon, i-a trimis şi mesaj, iar acesta şi-a închis telefonul“.

… a fost un eveniment de toată jena. Copiii noştri au fost dezamăgiţi, au plâns, nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva“.

Păreri învăţătoare, părinţi şi bunici

… şi nici chiar administratorul grădinii zoologice Gabriel Stănucă. Acesta este dispus să suporte consecinţele, dacă conducerea serviciului din primăria Reşiţa îi va cere acest lucru:

… nu am ce să ascund. Singura greşeală a fost că nu am ştiut prognoza meteo. Am avut o problemă personală de rezolvat, am fost într-o zonă fără semnal pe ruta Reşiţa – Anina şi în momentul în care mi-a revenit semnalul am văzut o grămadă de numere care m-au apelat. Sigur că cel mai aproape a fost cel al biologului de la Grădina Zoologică, am sunat-o să-mi spună ce s-a întâmplat şi mi-a spus că a fost potop prin oraş, a fost jale în grădina zoologică. Părinţii, parte din ei au plecat la maşini, parte au rămas izolaţi lângă clădirea educaţională. Partea cea mai dureroasă a fost că au cerut să li se deschidă uşa ori eu când am plecat urgent am luat cheia şi a mea şi a mai rămas o cheie în interior, cheia biologului, care stătea la caserie şi nu a avut cum să deschidă. De aici toată treaba care a ajuns pe internet, spun doar că îmi pare rău de situaţia creată, îmi cer scuze părinţilor, bunicilor, copiilor şi învăţătoarei care a venit în grădina zoologică şi dacă conducerea îmi va cere să îmi dau demisia de onoare, o voi face fără niciun fel de problemă”.

Gabriel Stănucă – administratorul Grădinii zoologice Reşiţa

De la şeful serviciului public “Recreaţie şi timp liber”, Liliana Dacica, contactată telefonic, în a cărui administrare se află grădina zoologică din Reşiţa, am aflat că, i s-a cerut un raport explicativ administratorului Gabriel Stănucă şi va reveni cu o informare de presă după ce va instrumenta nefericitul incident.

În urmă cu puţin timp, Primăria Reşiţa a publicat pe pagina de facebook un comunicat de presă în care se menţionează că administratorul obiectivului, Gabriel Stănucă şi-a dat demisia.

 

De același autor

Related Articles