[FOTO-AUDIO] Băile Neptun din Centrul istoric al stațiunii Băile Herculane sunt puse în siguranță de voluntari din toate colţurile ţării

În stațiunea Băile Herculane se desfășoară în această perioadă ȘCOALA DE VARĂ – BAIA DE ARHITECTURĂ, la care participă 24 de studenți din întreaga țară, misiunea lor fiind continuarea lucrărilor de punere în siguranță a Băilor Neptun din Centrul sitoric al stațiunii de pe Cerna.

Lucrările pe care le facem acum de punere în siguranță a fațadei, practic, sunt parte a ȘCOLII DE VARĂ – BAIA DE ARHITECTURĂ, pe care noi o organizăm anual! Anul acesta avem 24 de voluntari din toate colțurile țării și lucrăm pe patru zone ale fațadei, zonele cele mai deagradate și construim un eșafodaj pentru a proteja de elemente care pot cădea în stradă. Lucrările vor dura 10 zile în care lucrăm aici la Baia Neptun și chiar astăzi vom începe să ridicăm elementele structurale și să le ancorăm, astfel încât să construim, practic, eșafodajul! Acțiunea noastră, de data aceasta, este cofinanțată de Ordinul Arhitecților din România prin timbrul de arhitectură, cât și de Fundația Prințului, iar în cadrul proiectului avem o serie de parteneri, precum Primăria orașului Băile Herculane, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timiș, anul acesta chiar am reușit să strângem și să coagulăm o serie de parteneri care ne ajută!

După ce se termină această acțiune, noi chiar în perioada 15-16 august ne vom organiza să filmăm campania pentru strângerea de fonduri care va urma în toamnă! Noi am strâns anul trecut 58.000 EURO, pe care i-am investit în clădire în prima etapă a punerii în siguranță, iar acum, pentru a finaliza proiectul care o valoare de 103.000 EURO, trebuie să strângem restul sumei necesare! Vom începe o campanie de strângere de fonduri și sperăm ca după această strângere de fonduri prin SMS să finalizăm toată lucrarea alături de firma pe care am contractat-o!, ne-a declarat Oana Chriliă – managerul HERCULANE PROJECT, care se ocupă de aceste lucrări.

De același autor

Related Articles