armata Tietz 1

Elevii din anii terminali ai Liceului Teoretic Diaconovici Tietz din Reşiţa au tras astăzi pentru prima dată cu o armă adevărată. Poligonul de tragere a fost în sala de sport a unităţii şcolare. Armele nu au avut muniţie, dar imaginaţia elevilor a fost bogată. Acţiunea de familiarizare cu armamentul a fost parte a unei campanii derulată de Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin, cu prilejul Zilei Armatei României. Militarii le-au împărtășit tinerilor experiențe personale din misiunile interne și internaționale și locul și rolul fiecărei categorii de forțe în Armata României. Totodată, şeful biroului informare recrutare, locotenent colonel Dorel Rîşcu, a prezentat elevilor claselor a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a avantajele alegerii carierei militare.

Alături de elevii de astăzi a fost şi tatăl unei tinere care a ales deja cariera militară:

Proiectul „Armata României în şcoli”, va ajunge mâine dimineaţă la Oraviţa la Şcoala Gimnazială Romul Ladea, iar în jurul prânzului la Liceul Teoretic General Dragalina.

Cu prilejul sărbătoriri Zilei Armatei României – 25 Octombrie 2015, Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin desfăşoară şi alte activităţi: „Ziua porţilor deschise”, în data de 23 octombrie 2015, între orele 10.00-14.00., la sediul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin din Reşiţa, str. Sportului, nr.4; „Stand de promovare a profesiei militare”, în data de 25 octombrie 2015, între orele 09.00-11.00, în Piaţa Tricolorului (zona Victoria) şi „Adunare Solemnă”, în data de 25 octombrie 2015, ora 11.00., la sediul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin din Reşiţa.

(Sebastian Dragomir)