[FOTO-AUDIO] Galeria Agora găzduieşte expoziţia artistului Horia Gherghina, Hunedoara

Galeria Agora a găzduit în joi seara o expoziție de pictură a artistului plastic hunedorean  Horia Gherghina. La eveniment au fost prezenți oameni de cultură reșițeni, dar și o delegație hunedoreană.

Criticul de artă Adrian Stepan și-a mărturisit aprecierea și surpriza pentru picturile artistului invitat, mebru al Uniunii Artiștilor Plastici din România filiala Hunedoara, precizând:

„Este o expoziție peste așteptări. Este foarte bună.”

Despre autorul acestui vernisaj ne-a făcut mărturisiri și graficianul hunedorean, Radu Roșian:

„Eu am mai fost în Reșița și probabil că mă cunoașteți fiindcă avem o relație foarte bună cu artiștii plastici din Banatul de Munte, iar coaborarea este reciprocă. Acum am venit cu sicipolul meu care îmi face cinste și mă bucur că am reușit să îl aduc aici. Cred că onorează această galerie, care merită o astfel de expoziție a unui artist care-și caută un drum  și mi se pare că gasește posibilități inefabile cu efecte extrem de rafinate și delicate. Am dorit și am încercat să-l promovez în urbea dumneavoastră ca o expresie plastică, culturală, ca un demers ce ne face bine tuturor. Vă aștept cu tot dragul și la Hunedoara ca să avem o relație de reciprocitate.”

La final Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Caraș-Severin, Ion Bobeică ne-a declarat:

„În această seară avem o expoziție de pictură a unui coleg de la Hunedoara. Noi suntem într-o relație foarte bună cu filiala din Hunedoara , dar și cu cele din Deva sau Alba –Iulia. Această expoziție conține peste 30 de lucrări de pictură, grafică, a unui artist care a pictat și Biserici, a fost și designer sau grafician.Este un artist complex. Fiind o expoziție foarte bună va putea fi văzută până în data de 13 decembrie , după care vom organiza o expoziție colectivă, a filialei noastre, cu icoane dedicată Sărbătorilor de iarnă.”

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles