La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au avut loc o serie de activități prin care s-a marcat ziua armei.

În cadrul unei ședințe festive, dar restrânse, ținând cont de actualul context epidemiologic, au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de termen, un ofițer și 4 subofițeri. Jandarmii au oferit 171 de porții de mâncare persoanelor nevoiașe și au plantat 3 pomi. La ceremonie au participat prefectul Cristian Gîfu, șefii structurilor MAI, dar și tinerii de la ATOR, parteneri ai jandarmilor în numeroase proiecte sociale, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, plutonier adjutant Marius Săndulescu.

În această perioadă, pe lângă misiunile obișnuite, jandarmii cărășeni s-au implicat și în activități de ecologizare desfășurate pe raza municipiului Reșița și în Băile Herculane.

În discursul său, prefectul Cristian Gîfu a declarat:

Cei 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române reprezintă deja o istorie militară pentru o armă care a contribuit la dezvoltarea statului modern român. Aveţi un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice, cu misiunea, deloc uşoară, de a păstra permanent acel echilibru care protejează drepturile, libertăţile cetăţenilor şi ordinea de drept. România traversează una dintre cele mai dificile perioade ale istoriei recente, protejarea sănătății și a vieții cetățenilor noștri fiind o prioritate către care se concentrează eforturile tuturor și, cu atât mai mult, ale structurilor din sistemul de ordine publică și securitate națională. În aceste momente, românii se bazează inclusiv pe dumneavoastră pentru a trece prin această perioadă dificilă, sunteți cei care, alături de personalul medical, polițiști, militari, oferiți stabilitate socială și speranță. Ați ales o carieră sub imperiul jurământului militar, v-ați asumat această responsabilitate conștienți că în momente ca acestea veți pune datoria înaintea intereselor personale. Nu uitați, sunteți la datorie și pentru familiile dumneavoastră, pentru cei dragi, pentru toți românii. La mulţi ani şi multe realizări profesionale şi personale!