[FOTO] Atracţii noi la ZOO Reşiţa: Sheeba – puiul de leu şi Ica – măgăruşul de asin alb de Baroc

În prag de iarnă Grădina Zoologică „Ion Crişan” din Reşiţa creşte numărul locuitorilor cu noi membri. Vizitatorii pot admira animale noi care au fost achiziţionate de municipalitate, au fost donate sau au fost născute în captivitate în perimetrul obiectivului.

Una din surprize constă în aducerea la Reşiţa a doi pui de leu, primiţi ca donaţie de la Circul „Las Vegas Vargas”, staţionat cu puţin timp în urmă în oraş, prin amabilitatea d-lui Arcan – singurul dresor de lei din România. Este vorba de două femele de 3 respectiv 7 luni.

Gabriel Stănucă – şeful serviciului Grădină Zoologică din cadrul Direcţiei generale Învăţământ, Tineret, Cultură şi Sport de la nivelul Primăriei, coordonată de Liliana Dacica, a precizat pentru Radio Reşiţa că aşa cum este normal grădinile zoologice din ţară se ajută, comunică şi colaborează pentru ca animalele din captivitate să o ducă aşa cum trebuie. Astfel unul din puii de leu a plecat la Zoo Craiova pentru a forma acolo o nouă pereche. Curând, grădina zoologică s-a îmbogăţit şi cu două exemplare de porc spinos, dar şi cu un măgăruş, fătat în urmă cu 4 zile, un urmaş al familiei de asini albi de Baroc, Iduş şi Amadeus, găzduiţi de grădina zoologică din oraş, specie rară în lume, a mai subliniat Gabriel Stănucă.

Grădina Zoologică din Reşiţa numără în prezent 367 de animale din 48 de specii.

Cei care doresc să vadă noile atracţii o pot face de marţi până duminică, întrucât Grădina Zoologică din municipiul de pe Bârzava este deschisă publicului în intervalul orar 10.00 – 17.00, cu ultima intrare la 16.30. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: Gabriel Stanuca