[FOTO] Atac terorist la Barajul Prisaca. Au intervenit jandarmii

În staţiunea Băile Herculane se încheie astăzi un amplu exerciţiu de intervenţie la care au participat jandarmi, dar şi militari americani.

Misiunile s-au desfăşurat în zona barajului hidrotehnic Herculane aflat pe râul Cerna. S-au desfăşurat antrenamente pentru recuperarea unor deșeuri radioactive provenite din activitățile medicale, care au fost sustrase de persoane neautorizate. Totodata, s-a simulat și preluarea controlului asupra camerei de control-golire a barajului.

În sprijin au venit efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara. Aceştia transmit multumiri pentru deosebita cooperare si colaborare, partenerilor implicati:
– Inspectoratul de Jandarmi Judetean Caras-Severin
– Inspectoratul de Politie Judetean Caras-Severin
– Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Caras-Severin
– Centrul Medical Judetean Caras-Severin al M.A.I.
– Hidroelectrica S.A. – CHE Herculane.

Seminarul cu tema ”International Response Force Training” a fost condus în teren de colonel Mihai Cristian, șeful Direcției Pază și Protecție Instituțională din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Cursurile şi exerciţiul propriu-zis au început marţi, 12 iunie.

„Bine ați venit în județul Caraș-Severin!” Acesta a fost mesajul adresat de lt.col. Dina-Mănoiu Ionel, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin cu ocazia sosirii delegației din Statele Unite ale Americii, a colegilor din structurile MAI și a specialiștilor din Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, participanţi la activitatea de pregătire ce se desfășoară în Băile Herculane.

(Sebastian Dragomir)

1 COMENTARIU

  1. Nu se poate sa va vad și pe voi cu titluri ca de antene sau b1 care nu au deloc legătură cu conținutul.. Hidos…

Comments are closed.