Un nou succes, o nouă prestigioasă recunoaştere internaţională aduce Reşiţei, prin arta sa, artistul fotograf, Flavian Savescu, distins cu Excelență FIAP in rang de bronz (EFIAP/b) de Federația Internațională de Artă Fotografică.

Membru fondator al  Foto Clubului Banatul Montan- reprezentantul Global Photographic Union, o asociație cu peste 1.200 de membri fotografi în întreaga lume, Flavian Savescu ne-a mărturisit:

„În fiecare an, Federația Internațională de Artă Fotografică, în urma premiilor și acceptărilor din saloanele internaționale și naționale de artă fotografică, își distinge membrii cu diverse recunoașteri. Astfel, eu am fost distins cu Excelență FIAP in rang de bronz (EFIAP/b) după ce în urmă cu doi ani am primit Excelenta FIAP iar cu trei ani înainte Artist FIAP.

Distincțiile impun obținerea unor premii și a unui număr de acceptai in câteva țări distincte dar cu fotografii diferite de cele folosite la celelalte distincții obținute anterior”.

Flavian Savescu este singurul fotograf din Caraş-Severin care deţine o distincţie FIAP, în clubul din care face parte mai având doar un coleg din Craiova distins cu aceeaşi diplomă.

Reşiţeanul nostru îmbină perfect arta fotografică și aplicarea legii, comisar de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice,  s-a afirmat ca o personalitate distinctă al artei fotografice şi este membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România, premiat în anul 2015 cu Art. AAFR;Membru al Photographic Society of America, distins în 2015 cu 4 stele PSA; Absolvent al cursului Image Analysis;Membru al Global Photographic Union, distins în 2015 cu Crown 1, în 2016 cu Crown 2 și GPU Afrodita; Din 2017 a fost numit reprezentant în România al acestei asociații de artă fotografică; Membru al Image Colleague Society Internațional, SUA, distins în 2016 cu ASSOCIATE Image Colleague Society (A.ICS) și în 2017 cu FELLOWSHIP, Image Colleague Society (F.ICS); În acest an a fost numit în România reprezentant al acestei asociații de artă fotografică;Membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică, premiat in 2016 cu Artist FIAP;Membru al Foto Club Pro Arad, declarat în 2014 Fotograful Anului; În anul 2016, distins Honoric PESGSPC de către Pascal English School and Greek School Photographic Club, pentru promovarea artei fotografice;
Câștigător al Galei Salonului Național de Fotografie Turistică, București, 2014 și a premiului I in categoria Natura și Biodiversitate;

A participat la peste 80 de saloane de artă fotografică,  naționale și internaționale, peste 750 de acceptări, peste 125 de lucrări distincte acceptate; 48 premii, inclusiv 13 medalii de aur, argint și bronz, mențiuni, diplome și alte premii. Are fotografii expuse în 24 de țări din întreaga lume în urma premiilor și acceptărilor in saloanele de artă fotografică;26 expoziții, inclusiv 8 expoziții personale și 17 expoziții de grup în România, Germania, Austria și Ungaria, fiind, deasemenea  laureatul unor premii obținute în Serbia și mai apoi în Argentina, o fotografie cu Cascada Bigăr a obţinut medalia de argint în Rusia.Deține o specializare, Master, la Universitatea de Arte și Design Cluj, Facultatea de Arte Plastice, secția foto-video.

Flavian Savescu este și cel care din pasiunea pentru arta fotografică a pus Reșița pe harta mondială a artei fotografice, organizând primul Salon Internațional de Artă Fotografică AL Banatului de Munte în municipiul de pe Bârzava.

Este un pasionat, un căutător care pune suflet în fiecare joc de culoare şi de umbre, un arhivar al stărilor create din polemica noptilor şi a zilelor, prin care întrebările umblă ca nişte iele în căutare de frumos şi iubire.
Flavian Săvescu se descoperă şi împreună cu el redescoperim şi noi izvoarele emoţiei ce răzbat dincolo de rama unei fotografii.

Pasiunea sa a reuşit să determine mulţi reşiţeni să îl urmeze, realizând astfel o frumoasă comunitate a iubitorilor de fotografie ridicată la nivel de artă!

Felicitări, Flavian Savescu!

Anca Bica Bălălău