[FOTO] Ambasadorul Republicii Belarus în vizită la Consiliul Județean Caraș-Severin

Ambasadorului Republicii Belarus E.S. Andrei Grinkevich a avut marți, 26 martie, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și subprefectul Cătălin Hogea.

În debutul întâlnirii ambasadorul Republicii Belarus a făcut o prezentare a țării sale și implicit a activității pe care a derulat-o de la preluarea mandatului, insistând asupra beneficiilor ce le-ar putea aduce extinderea relațiilor de cooperare dintre cele două țări.

Republica Belarus este, potrivit informațiilor prezentate în cadrul întâlnirii, printre primii 4 parteneri comerciali ai Rusiei și un important producător de tractoare, camioane, autobuze și produse electronice și electrocasnice. Totodată, au fost amintite și domenii precum cel al informaticii, medicinei sau turismului, potrivit ponderii ocupate în economia belarusă.

Președintele Silviu Hurduzeu a apreciat deschiderea arătată de Excelența Sa Dl. Andrei Grinkevich în dezvoltarea relațiilor cu Caraș-Severinul, rolul domniei sale fiind extrem de important în stabilirea de contacte cu regiuni din Belarus dar și între firme cu același profil de activitate. Una din firmele din județ menționate a fost UCM Reșița cu al cărui director general a fost stabilită astăzi și o întâlnire.

În cadrul întâlnirii de la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin a fost efectuat și un schimb de informații privind posibile colaborări în domeniul cultural, fiind oferit exemplul Muzeului Național Brukental din Sibiu ce are semnat un acord cu un muzeu din Minsk, astfel încât în programul vizitei de astăzi a fost inclusă și o deplasare la Muzeului Banatului Montan cu o scurtă oprire, în prealabil, la Muzeului de Locomotive cu Abur Reșița.

foto Consiliul Judeţean Caraş Severin

De același autor

Related Articles