[FOTO] Albă ca zăpada şi Cenuşăreasa

gara resita (6)
Municipiul Reşiţa are două staţii de cale ferată. Reşiţa Nord, o clădire insalubră şi Reşiţa Sud, o clădire modernă a cărei reabilitare s-a făcut printr-un proiect european în valoare de 100 de milioane de lei. Cele două au aceeaşi menire – de a găzdui călătorii până la urcarea în tren şi au acelaşi proprietar – Regională CFR Timişoara. Putem vorbi de două surori, atunci când ne referim la cele două staţii de cale ferată, dar surori vitrege. În timp ce la Reşiţa Sud cele peste 100 de milioane de lei investite se văd în condiţiile create călătorilor, surata din Reşiţa Nord poate fi considerată pe drept cuvânt Cenuşăreasa. Atmosferă apăsătoare, ziduri murdare, geamuri sparte, săli de aşteptare transformate una în depozit de fier vechi iar cealaltă în crescătorie de pânze de păianjen, fără toaletă funcţională, deşi reprezentanţii staţiei spun că aceasta este renovată sută la sută dar stă încuiată, fără apă potabilă la cele două cişmele situate pe peron, cu linii pline de ierburi şi bălării, după ce abia de o săptămână pomii crescuţi între şinele de cale ferată au fost tăiaţi. Unul din şefii de staţie, a vorbit despre toate acestea, fără să ştie că este înregistrat cu microfon ascuns:

Până la obţinerea finanţărilor, staţia CFR Reşiţa Nord, continuă să fie folosită, iar călătorii nu sunt deloc încântaţi de condiţii:

Acestea nu sunt singurele probleme cu cele două staţii CFR. Parte din lucrările efectuate la Reşiţa Sud încep să se degradeze la nici un an de la recepţie, iar operatorul privat Regio Trans continuă să ignore solicitările călătorilor de a muta capul de linie de la Nord, la Sud. Despre toate acestea vom continua dezvăluirile în această săptămână.

(Dan Agache)

De același autor

Related Articles