[FOTO] Accident cu 10 victime la limita cu judeţul Caraş-Severin

Un accident deosebit de grav a avut loc în jurul prânzului în localitatea hunedoreană Zeicani, la limita cu judeţul Caraş-Severin. Autorităţile din Hunedoara au activat planul roşu de intervenţie, întrucât în urma accidentului au rezultat aproximativ 10 de victime. „Pe raza localităţii Zeicani a avut loc un impact între un microbuz şi un autotren. Şoferul microbuzului este încarcerat, dar până în prezent nu sunt semnalate persoane decedate”, a declarat pentru Radio Reşiţa, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, maior Anemona Doda.

Inclusiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin a trimis în sprijin autospeciala de transport victime multiple, precum şi mai multe ambulanţe. Pentru transportul victimelor la spital se acţionează cu 4 ambulanţe SMURD, 3 ambulanţe de la SAJ, două autospeciale de descarcerare şi două pentru transportul victimelor multiple. Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care s-a produs accidentul rutier de pe DN 68 A.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (11:55), în județul Hunedoara, traficul rutier pe DN68 Caransebeș – Hațeg este întrerupt pe raza comunei Zeicani, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Primele amănunte au fost oferite de purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu:

„În jurul orei 11:45, conducătorul unui autotren, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din jud. Timiş, care circula pe DN68, pe raza localităţii Zeicani (tronson de drum în lucru, semaforizat), din direcţia Haţeg – Caransebeş, a intrat în impact frontal cu un microbuz care efectua o cursă regulată de persoane pe ruta Timișoara – Tg. Jiu. În urma accidentului rutier a rezultat rănirea a conducătorului microbuzului şi a 8 pasageri (cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani). Starea acestora urmează a fi evaluată din punct de vedere medical de echipajele de intervenţie sosite la faţa locului. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca, în urma cercetărilor efectuate, să fi stabilite circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles