[FOTO] Teatrul de Vest Reşiţa îşi închide stagiunea teatrală 2016-2017, duminică

Dacă este să ne amintim ce spunea ultimul mare tragic grec Euripide: „Aceeaşi mamă, Natura a dat tuturor oamenilor aceeaşi înfăţişare; aşa încât nici un om n-are nimic care să-l deosebească de ceilalţi oameni; nobili sau oameni de rând, cu toţii avem aceeaşi obârşie”şi până astăzi, nu noi facem teatrul să existe, mai degrabă noi existăm datorită lui. Teatrul e foarte puternic, el rezistă, supravieţuieşte tuturor obstacolelor, războaielor, cenzurilor, lipsei de bani, aşa că  avem toate motivele să onorăm invitaţia teatrului reşiţean.

Copiii sunt aşteptaţi duminică de la ora 11,00 la  spectacolul  “Frumoasa şi Bestia” de Fraţii Grimm, un spectacol de Dan Mirea.

Distribuţia: Andrada Samoilă, Sorin Fruntelată, Marius Tudor, Florin Ibraşi, Tabita Givoreanu, Ionel Berdac.

Seara de duminică este dedicată  spectatorilor reşiţeni care, vor putea urmări de la ora 19,  comedia bulevardieră „Bani din cer”, de Ray Cooney, regia şi scenografia, Daniel Vulcu. Din distribuție fac parte actorii:Alexandru Cazan, Andrada Samoilă, Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Marian Stan, Sorin Fruntelată și Florin Ibrași.

Comedia bulevardieră  „Bani din cer” are virtutea necesară: Umorul!

Ray Cooney, pe numele adevărat Raymond George Alfred Cooney, în vârstă de 85 de ani, este un dramaturg născut în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, apreciat şi jucat în întreaga lume.

Actorul şi dramaturgul este unul dintre cei mai importanţi autori britanici de comedie, recunoscut drept un maestru al farsei şi deseori comparat cu francezul Georges Feydeau. Cooney porneşte de la premisa că farsa este mai apropiată de tragedie decât de comedie, motiv pentru care a căutat mereu o intrigă cu potenţial tragic.A început să joace în anul 1946 apărând în multe din farsele lui Brian Rix la „Whitehall” în perioada 1950-1960.Tot în aceeași perioadă  a scris „One For The Pot” și a semnat, alături de Tony Hilton, scenariul filmului de comedie „What a Carve Up!” care, i-a avut protagonişti pe Sid James and Kenneth Connor. În anul 2005 dramaturgului Ray Cooney i-a fost acordată distincţia de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse dramaturgiei engleze.

Într-o perioadă când populaţia planetei este domninată de conflicte religioase, interetnice, interumane, teatrul rămâne singura soluție  ce ne poate atinge sufletul.Comedia bulevardieră  „Bani din cer” este un spectacol ce are  virtutea necesară în astfel de timpuri: Umorul!

  Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest!                                                          

Anca Bica Bălălău