[VIDEO-FOTO] Un autocar cu 42 de copii a rămas înzăpezit între Pasul Prislop şi Semenic

Un autocar cu 42 de copii a rămas înzăpezit între Pasul Prislop şi Semenic, însă, în scurt timp, au intervenit salvamontiştii şi jandarmii montani, care i-au dus în siguranţă la cabana unde aceştia erau cazaţi.

“Firma care executa deszăpezirea a observat autocarul  şi a făcut semne şoferului, care, probabil, nu le-a observat sau le-a ignorat, şi a continuat să urce. Prin urmare drumarii au anunţat Serviciul Salvamont Caraş-Severin, care a anunţat Jandarmii Montani şi, împreună, am transportat copii la cabană, în siguranţă”, ne-a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin.

Misiunea a fost una anevoioasă, deoarece drumul este închis între Pasul Prislop şi Semenic.

“În urma verificărilor efectuate de către jandarmi, s-a constatat faptul că în autocar este un grup de 42 de copii. Jandarmii montani din staţiunea Crivaia, împreună cu cei de la Salvamont Caraş-Severin le-au acordat sprijin. Grupul format din copii cu vârste între 12 şi 13 ani a fost ajutat să ajungă în staţiunea Semenic, unde aveau rezervată cazarea. Opt dintre copii au fost transportaţi de către jandarmii montani cu autovehiculul din dotare, având în vedere că aceştia nu erau echipaţi corespunzător. În acest moment, toţi copiii sunt în siguranţă la cabană”, ne-a declarat plt. Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Reamintim că autorităţile au decis să închidă circulaţia spre vârful Muntelui Semenic din cauza condiţiilor meteorologice. Din această dimineaţă, de la ora 9.45, nu se poate circula pe DJ 582E, sectorul cuprins între Prislop şi Muntele Semenic. Reluarea circulaţiei se va face în momentul în care condiţiile de drum vor permite acest lucru în siguranţă, am fost informaţi de la Comandamentul Judeţean de Iarnă Caraş-Severin.

 

De același autor

Related Articles