[FOTO] Proiectul „Tradiții Românești“ dedicat Centenarului la o nouă manifestare: „ARTA CUSUTULUI. TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR“

Sărbătorim anul acesta 100 de ani de la Marea Unire, act istoric înfăptuit cu eforturi întreprinse timp de mulți ani, iar noi suntem datori pentru a împlini cu devotament nobila menire de a ține candela cuvântului aprinsă, pentru a lumina cu recunoștință memoria strămoșilor noștri, dar și pentru a găsi calea în unitate pentru viitorul românilor și al României.

”Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții”

O frumoasă manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri organizează Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin în colaborare cu Colegiul Tehnic Cărășan Reșița și Școala Gimnazială Zăvoi organizează marți, 27 martie, ora 13.00 în Sala de Creație Vestimentară a Colegiului Tehnic Cărășan, manifestarea culturală „ARTA CUSUTULUI. TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR“.

Acțiunea se înscrie în proiectul dedicat Centenarului – „Tradiții Românești“ și are ca obiective: o mai bună cunoaștere a tradițiilor locale, promovarea și conservarea acestora, afirmarea valorilor culturale identitare și transmiterea lor tinerelor generații.
Invitat este dr.fil. Ada D. Cruceanu care va prezenta mini-expozițiile ce cuprind cusături tradiționale și va face o incursiune istorico-culturală privitoare la acest fenomen.

Vor mai lua cuvântul, din partea CJCPCT CS, Angelica Herac, inițiator/coordonator proiect, profesor Maria Sandu, coordonator proiect – Colegiul Tehnic Cărășan Reșița, profesor Ramona Bogdan, coordonator proiect – Școala Gimnazială Zăvoi şi profesor Elena Borchescu, colaborator proiect – Liceul Tehnologic „I.C. Buracu“ Prigor.

Sa fim demni de acest Centenar, pentru că ”un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții”, așa cum afirma Nicolae Iorga.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles