[FOTO] Camelia Ghinea la 3 decenii de teatru: Am avut posibilitatea şi norocul de a alege şi de fiecare dată am ales Reşita

La finalul celei de-a IV-a ediții a Festivalulului Internațional de Teatru ,,Scena ca o stradă”, ,,Duminică la ora 6”, pe scena Palatului Cultural din Reșița a avut loc un moment  festiv dedicat actriţei Camelia Ghinea pentru întreaga activitate.
Cu toate că nu a fost mediatizat, din păcate, trebuie să recunoaștem cu prețuire că actrița Teatrului de Vest a pus 3 decenii din viața ei pe scândura locală alături de mari artiști ai instituției și este apreciată de câteva generații de spectatori.

Camelia Ghinea este liderul de vârstă  al teatrului reşiţean, o actriţă consecventă care şi-a asumat această carieră cu profesionalism.

 „Reşita a avut nevoie de mine şi… a avut grijă de mine”

Am întrebat-o de foarte multe ori ce a oprit-o să plece la București, orașul unde s-a născut și de fiecare dată, mi-a răspuns:


„Mie mi-a trebuit un curaj fantastic să plec din Bucureşti şi să vin aici, într-un loc în care nu avem pe nimeni, nici rude nici prieteni. Am avut un curaj cu care m-am întâlnit o singură dată. Am avut posibilitatea şi norocul de a alege şi de fiecare dată am ales Reşita. Mi s-au oferit şanse pe care am simţit că nu le pot rata, întâlniri ce le visasem din copilărie.  Reşita a avut nevoie de mine şi… a avut grijă de mine. E o mare şansă pentru un actor să nu piardă contactul cu scena, cu oamenii de la care poate învăţa şi care ajută la formarea lui. Noi avem un public fidel, un public – prieten, un public ce ne iubeşte necondiţionat. Iată că vorbim de două jumătăţi ce se caută una pe alta, ca într-o mare IUBIRE, şi se întâlnesc formând întregul ,,acel ceva” ce face să ne contopim şi să credem în ceea ce dăm şi primim. Actorii nu fac troc cu ceea ce au; ei nu îşi propun să îşi dea talentul la schimb. Actorii dăruiesc, îşi pun sufletul pe tavă şi tot ei mulţumesc. Aplauzele şi florile de la final, reprezintă cea mai mare răsplată! Nu pentru bani urcăm pe scenă.Noi trăim pentru această mare întâlnire pe care o aşteptăm plini de emoţie: actorul – scena – publicul.”

Pe lângă eterna sa iubire, Teatrul, Camelia Ghinea este fiică,  mama Adrianei Maya-Maria și soție, un om împlinit care-și trăiește fiecare clipă a vieții alături de cei dragi sufletului și harului ei.

Camelia Ghinea este un nume de referință al teatrului reșițean, un altruist ce împărtășește cu tinerii ei elevi din experiența acumulată pe scenă.
Dacă există un motiv pentru care iubim trupa reșițeană, acela  este și liderul de vârstă și activitate neîntreruptă  al ei: Camelia Ghinea.

La mulți ani, Camelia Ghinea. Laudatio!

Anca Bica Bălălău

Sursa foto-Camelia Ghinea

Cele mai citite

Related Articles