Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Cultura ne unește pe toți !

Astăzi a  început cel mai aşteptat eveniment anual din industria cărţii, de aproape un sfert de veac: Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură! Iniţiat şi organizat de Radio România, Gaudeamus, cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio va avea loc în intervalul 22 și 26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo. Preşedintele de onoare al Târgului GAUDEAMUS 2017 va fi binecunoscutul dramaturg si jurnalist Matei Vișniec, prietenul Radio România și bineînțeles Radio România Reșița. Vă invit să facem împreună un exercițiu de admirație și să purtăm un dialog cu distinsul om de litere,Matei  Vișniec, cu amintiri despre Reșița, mărturisiri de viață și bineînțeles despre importanța  radioului ca vector de opinie.

„Un om care traversează viața fără să fii avut revelația actului cultural, poate trăi, dar e nu e viață.Acolo unde există carte și educație există libertate.Jumătate din oamenii de pe planetă au rădăcini, dar nu au au aripi. Și le vor găsi în altă parte.Cultura ne unește pe toți”, mărturisește distinsul om de litere,Matei Vișniec.

Vom încheia emisiunea Boema  cu mărturia Lilianei Staicu, managerul Radio România Muzical, despre Concertul -eveniment dedicat debutului manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri, în direct la Radio România, care va avea loc duminică 26 noiembrie, de la ora 20 în  debutului manifestărilor prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, concert susținut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Măcelaru.Radio România, prin toate posturile sale naţionale şi regionale, transmite în direct concertul-eveniment.

Vom asculta impresionante mărturii de credință, de la ora 22:15, pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării,  sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

 Anca Bica Bălălău