Fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, ajunge după gratii? Tribunalul Caraş-Severin a dat astăzi sentinţa

Fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la trei ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Stelian Tăune, judecat în acelaşi dosar, a primit opt luni de închisoare cu suspendare, iar Antonia Şandru doi ani de închisoare, tot cu suspendare. În ambele cazuri, termenul de încercare pentru suspendarea sub supraveghere este de doi ani. De asemenea, s-a stabilit un set de măsuri de supraveghere pe durata acestui termen.

Sentinţa dată de Tribunalul Caraş-Severin nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare la Curtea de Apel.

***

Potrivit rechizitorului, acesta a pretins diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la omul de afaceri Stelian Tăune, pentru atribuirea, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public.  Persoana care a asigurat legătura dintre cei doi a fost Antonia Ioana Şandru. Totodată, în acelaşi context, inculpata a primit de la acelaşi om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu.

Mihai Stepanescu a primit 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări. De asemenea, inculpatul a mai cerut remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa.

Vă reamintim că fostul primar al municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a revenit în cadrul Direcţiei Silvice Caraş-Severin în funcţia de inginer silvic. Acest lucru a survenit la solicitarea acestuia, ca fost angajat al instituţiei până în anul 2008, moment la care s-a dispus suspendarea contractului de muncă pe durata exercitării mandatului de primar. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei silvice judeţene, Dan Câmpan, a declarat că, potrivit legii Mihai Stepanescu avea dreptul să revină în cadrul instituţiei pe una din funcţiile vacante.

De același autor

Related Articles