Fonduri pentru achiziţionarea de aparatură medicală

spital aradConsiliul Judeţean Arad a contractat un leasing financiar de un milion de euro pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Perioada de rambursare a creditului va fi de 10 ani. Aparatura, conform procedurilor legale, urmează să ajungă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în maxim trei luni de zile.

Astfel, se doreşte dotarea blocului operator şi a secţiilor de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, secţii unde aparatura medicală în mare parte este uzată, iar mobilierul medical, învechit. Necesitatea dotării corespunzătoare este determinată şi de numărul ridicat de intervenţii chirurgicale şi numărul de pacienţi internaţi care se rulează în timp.

Totodata vor fi achiziţionate două aparate complexe de ventilaţie artificială pentru menţinerea funcţiilor vitale, un defibrilator, staţie centrală şi monitoare complexe pentru funcţiile vitale, două laringoscoape cu fibră optică, trei aparate de anestezie cu sistem de monitorizare, patru mese de operaţii multifuncţionale cu accesorii pentru chirurgia generală şi mese de operaţie multifuncţionale. De asemenea, secţiile vor fi dotate cu un aparat Roentgen mobil cu braţ, un sistem de iluminare şi tehnologie LED, cu cameră video şi monitor, un sistem avansat pentru chirurgie laparoscopică HD, sisteme de electrochirurgie cu sigilare vasculară, tărgi şi dulapuri de depozitare pentru instrumentar medical.

De același autor

Related Articles