Folclorul internațional își dă întâlnire pe Valea Cernei!

110

Staţiunea Băile Herculane va găzdui în perioada 3-8 iulie cea de-a 47-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor HERCULES una dintre cele mai longevive manifestări din România.

Şi-au anunţat participarea la acest prestigios eveniment ansambluri foclorice şi formaţii artistice din Argentina, Columbia, Porto Rico, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Portugalia şi, desigur, din România.

Startul manifestării va fi dat luni, 3 iulie cu o paradă a formaţiilor participante de la ora 18.30, iar o jumătate de oră mai târziu va avea loc deschiderea oficială a festivalului, cu alocuţiuni din partea organizatorilor. Programul folcloric va începe în fiecare seară la ora 19.00 şi se va desfăşura pe scena Teatrului de Vară din Parcul Vicol al staţiunii de pe Valea Cernei.

Delegaţiile ansamblurilor din străinătate se vor întâlni marţi, 4 iulie, la sediul Primăriei oraşului Băile Herculane cu reprezentanţii organizatorilor la nivel local şi judeţean al festivalului, iar pe durata manifestărilor oaspeţilor din străinătate le vor fi prezentate tradiţiile şi obiceiurile counităţilor locale de pe Valea Cernei.

Ediţia din acest an a Festivalului internaţional de folclor HERCULES este organizată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean Caraş-Severin pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria şi Consiliul Local Băile Herculane, cu spijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin şi Şcolii Populare de Arte şi Meserii ION ROMÂNU din Reşiţa.

Paul-Sever Smadu