Focuri de armă în Micro 2 din Reşiţa pentru imobilizarea unor hoţi

Poliţiştii au apelat la această metodă pentru a reţine doi minori de 14 şi 17 ani, bunuiţi că au intrat în apartementul unei bătrâne pentru a fura, dar şi pentru că au sustras sacoşa unei alte victime. Evenimentul s-a produs ieri după-amiază, în jurul orei 16.30.

Polițiștii au stabilit că trei minori cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, ar fi pătruns în locuința unei femei de 82 de ani, situată pe Aleea Tușnad din municipiul Reșița, iar la strigătele de ajutor ale femeii, aceștia au fugit pe geamul de la balcon. Pe Aleea Tușnad polițiștii au mai identificat o victimă, o femeie de 60 de ani, din Reșița, căreia doi tineri i-ar fi smuls o sacoșă în care avea un portmoneu cu acte și suma de 30 de lei, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ.

„În urma investigațiilor efectuate în zonă, au fost depistate două persoane, bănuite de comiterea infracțiunilor, care la vederea polițiștilor, au fugit spre Aleea Albăstrelelor. În acel moment, după efectuarea somațiilor verbale, un polițist a executat patru focuri de avertisment în plan vertical. Polițiștii au reușit să îi prindă pe cei doi bănuiți, fiind vorba despre doi minori de 14 și 17 ani, din Reșița. Aceștia au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, fiind cercetați pentru tentativă la furt calificat și furt calificat”.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor autorilor și pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiților.

(Sebastian Dragomir)