Flagrant la Reşiţa. A vrut să mituiască un poliţist pentru a scăpa de dosar penal

mita-euroDoi reşiţeni au fost reţinuţi în urma unui flagrant organizat de procurorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.  Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin  s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză, cu privire la infracţiunea de dare de mită, în urma denunţului formulat de un agent şef principal de poliţie din cadrul IPJ Caraş-Severin. Poliţistul şi-a anunţat superiorii că un bărbat  i-a oferit o sumă de bani, pentru a nu-i întocmi dosar penal fiului său, care a fost oprit în trafic şi care a prezentat un permis de conducere despre care există suspiciuni că ar fi fals.
Aceştia s-au întâlnit în parcarea unui supermarket din Reşiţa, unde cei doi i-au oferit poliţistului 200 de euro. Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante, asupra angajatului IPJ au fost găsiţi banii, despre care acesta a declarat că au fost primiţi de la cei doi bărbaţi. Faţă de inculpaţi a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, pentru dare de mită şi pentru complicitate la dare de mită. În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

„La data de 26.03.2015, în jurul orelor 12.00, în parcarea magazinului Lidl din Reşiţa, numitul C. L., împreună cu S. G., tatăl numitului S.S.D., l-au contactat pe poliţistul C. G.I., în vederea remiterii unei sume de bani pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu S. S.D., care a prezentat organelor de poliţie un permis de conducere despre care există suspiciuni că ar fi fals. Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante, asupra poliţistului a fost găsită suma de 200 euro, sumă despre care poliţistul a declarat că a fost dată de către S. G. în urma discuţiilor purtate iniţial cu C. L.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.
Faţă de inculpaţi a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, în cazul lui S.G. pentru dare de mită, iar în cazul lui C.L. pentru complicitate la dare de mită.
Am putea spune că avem de-a face cu o situaţie clasică. O infracţiune depistată în trafic s-a dorit a fi muşamalizată în schimbul unei sume de bani. Numai că agentul şef principal de la Biroul Poliţiei Rutiere Reşiţa şi-a anunţat superiorii şi de acolo până la flagrant nu a fost decât un pas. Este un caz lăudabil. Despre integritatea poliţiştilor de la rutieră Sebastian Dragomir a discutat cu subcomisarul Dorin Ţugmeanu. Acesta chiar face apel la persoanele care au cunoştinţe de astfel de cazuri de dare sau luare de mită să anunţe organnele statului.

Foto: adevarul.ro

De același autor

Related Articles