[FOTO-AUDIO] Fiasco la programul „lapte şi corn” în Caraş-Severin

valabilitate lapte

Programul „Laptele și cornul” are multe sincope în Caraș-Severin. Produsele sunt de calitate inferioară și nu sunt consumate de elevi. Cornurile sunt tari, iar laptele pare să aibă o perioadă de valabilitate veşnică. De altfel, pe cutie este inscripţionată o perioadă de garanţie de 6 luni. În plus, aceste produse nu sunt livrate zilnic. Prefectul Nicolae Ciobanu consideră că principalul vinovat este cel care a realizat licitaţia. „Consider că s-au făcut greşeli încă de când s-au făcut licitaţiile, de către Consiliul Judeţean. La întocmirea caietelor de sarcini trebuia consultat şi Inspectoratul şcolar. Un primar a venit şi mi-a spus că primeşte laptele o dată la două săptămâni şi nu are unde să-l depoziteze. Sunt foarte multe unităţi şcolare care au reclamat în ultima săptămână calitatea proastă a laptelui din prima zi în care l-au adus. La corn este la fel. Termenul de valabilitate este foarte scurt, de 24 de ore. Din această săptămână vom pleca, din nou, în unităţile şcolare şi vom face controale pe traseele de distribuţie. Nu este exclus să solicităm rezilierea contractelor”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop a spus că valoarea mică de achiziţie poate afecta calitatea produselor. „Valoarea maximă de achiziţie este de 1,17 lei plus TVA. Am redus TVA-ul de la 24% la 9%, la panificaţie şi alimente, dar acest lucru nu s-a văzut în calitatea produselor livrate”, a declarat ministrul.

Deficienţele din programul „Laptele şi cornul” din Caraş-Severin sunt cunoscute și de inspectorul şef şcolar, Nicolae Grindeanu:

Programul european Cornul şi laptele a fost introdus în 2002 şi România atrage 8 milioane de euro de la Uniunea europeană, situându-se pe locul 3, după Polonia şi Suedia.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles