Festivalul PINUL NEGRU DE BANAT a ajuns în cel de-al 14-lea an de prezență pe Valea Cernei!

Una dintre emblemele stațiunii Băile Herculane și a Văii Cernei revine în atenție la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 11-13 mai urmând să se desfășoare în Parcul Central al din Centrul Vechi al stațiunii FESTIVALUL PINUL NEGRU DE BANAT, manifestare ajunsă în acest an la cea de-a XIV-a ediție!

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 11 mai, la ora 18.00 la Chioșcul pentru Fanfară din Parcul Central, unde se vor desfășura manifestările cuprinse în rpogramul festivalului. Pe parcursul celor trei zile vor evolua ansambluri folclorice ale comunităților locale de pe raza Parcului Național Domogled-Valea Cernei, iar pe aleile Parcului Central vor fi expuse lucrările prezentate în cadrul concursului dedicat copiilor și elevilor de la unitățile de învățământ din comunitățile locale! Ca de obicei, secțiunile concursului sunt : desen și pictură, poezii și eseuri, respectiv produse artizanale, prin care participanții sunt încurajați să își exprime creativitatea, prin reprezentarea artistică a Pinului Negru de Banat, Muntelui Domogled și Văii Cernei! Fiecare seară a festivalului se va încheia cu un spectacol de muzică populară susținut de nume cunoscute ale folclorului din Banat, dar și din țară!

Festivalul Pinul Negru de Banat marcează și sărbătoarea Parcului Național Domogled-Valea Cernei, iar prin aceste evenimente încercăm să aducem împreună comunitățile răsfirate pe toată suprafața Parcului, care se întinde atât în Banat, cât și în Oltenia!, ne-a declarat Mariana Păsărin – specialist în cadrul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei. 

Manifestarea este organizată de RNP-ROMSILVA prin Parcul Național Domogled-Valea Cernei, Primăria și Consiliul Local Băile Herculane, cu sprijinul Asociației DJ-ilor, artiștilor, muzicologilor, producătorilor și interpreților.

Paul-Sever SMADU