Festivalul Papricaşului şi al Vinului la Buziaş

Festivalul Vinului şi Papricaşului de la Buziaş, cea mai mare şi populară manifestare de gen din vestul ţării, va avea loc în zilele de 14 şi 15 octombrie. Capul de afiş al festivalui va fi un concert cu legendarul grup rock Phoenix, care se va desfăşura în a doua zi a festivalului, duminică, 15 octombrie.

Tradiţionalul Festival al Papricaşului şi Vinului de la Buziaş ajunge în acest an la ediţia cu numărul XIII. An de an, festivalul a atras tot mai multă lume, chiar şi de peste hotarele României, devenind cea mai cunoscută manifestare de gen din Vestul ţării. Şi asta fiindcă vor fi de toate pentru toţi.

Cei mai buni bucătari îi vor mulţumi şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi, nu doar cu preparate la ceaun din cele mai diverse produse, dar şi alte multe bunătăţuri. Vinurile de pe Dealul Silagiului vor completa copioasa ofertă gastronomică, iar pentru copii vor fi pregătite nenumărate surprize. Pentru cei care vor să rămână peste noapte, au la dispziţie două hoteluri cu trei, respectiv patru stele.

De-a lungul anilor, organizatorii festivalului şi-au propus să promoveze folclorul autentic şi tradiţiile bănăţene, iar la această ediţie nu va fi altfel. La fel ca în fiecare an, pe scenă vor urca zeci de ansambluri de dansuri şi cei mai cunoscuţi solişti din zona Banatului. Punctul culminant al manifestării va fi însă un concert cu celebra trupă rock Phoenix, care se va desfăşura în a doua zi a festivalului, duminică, 15 octombrie.

Spectacole susținute de:

FORMAȚIA PHOENIX

MIRCEA BANICIU

Muzica populară autentică:

MIHAELA PETROVICI

RAMONA VIȚA

LILIANA LAICHICI

ANA MUNTEANU

CARMEN POPOVICI DUMBRAVĂ

CARMEN BIRUESCU

MARIANA VARGA

MIRCEA CÂRȚIȘOREAN

ADRIAN STANCA

ANDREEA MIROȘU

Cele mai citite

Related Articles