Festivalul Internațional de Folclor HERCULES numără 47 de ani!

În staţiunea Băile Herculane va începe astăzi, FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR HERCULES, manifestare tradiţională care a ajuns în acest an la cea de-a 47-a ediţie, fiind una dintre cele mai longevive manifestări de acest gen din ţara noastră.

Manifestările vor începe la ora 18.30 cu deja consacrata paradă a formaţiilor participante care se va desfăşura pe traseul Fabrica de pâine – Parcul Vicol, iar de la ora 19.00 va avea loc la Teatrul de Vară din Parcul Vicol deschiderea oficială a festivalului, cu alocuţiuni din partea gazdelor şi organizatorilor. Spectacolul de deschidere este programat imediat după festivitatea de deschidere, când pe scena Teatrului de Vară vor urca fanfara DOINA RĂCĂŞDIANĂ din Răcăşdia, Academia de dans DESDE EL ALMA din Argentina, Ballet Folclorico din Columbia, Ansamblul GIBERO DE PUERTO RICO din Porto Rico, ansamblurile ARMENIŞANA, VERMEŞANA, REŞIŢEANA şi DUNAV din Sviniţa.

Marti, 4 iulie, în a doua zi a manifestărilor, la sediul Primăriei oraşului Băile Herculane este programată, de la ora 11.00, întâlnirea conducătorilor grupurilor artistice din străinătate cu
organizatorii la nivel local şi judeţean ai manifestării, iar spectacolele vor continua seara, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de vară. Festivalul se va încheia vineri, 7 iulie, cu un spectacol de gală. Toate formaţiile prezente în spectacole vor primi câte o diplomă de participare şi Trofeul HERCULES.

Ediţia din acest an a Festivalului internaţional de folclor HERCULES din Băile Herculane este organizat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean Caraş-Severin pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria şi Consiliul Local Băile Herculane, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin, şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii ION ROMÂNU din Reşiţa.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles