gugulan 1update

Festivalul Gugulan cu Car cu Mere, ajuns la ediţia a III a şi-a deschis astăzi porţile pentru câteva sute de copii şi elevi din întreaga ţară dar şi din Banatul Sârbesc. Manifestarea, organizată de Grădiniţa cu Program Prelungit nr 4 din Caransebeş, dă posibilitatea copiilor şi cadrelor didactice să ia contact direct cu valorile şi tradiţiile culturale, ne-a menţionat educatoarea Maria Bîrză, coordonatorul proiectului. Scopul manifestării este de a identifica talentele în rândul preşcolarilor şi elevilor şi de a îmbogăţi universul cunoaşterii copiilor în domeniul folcloric.

Festivalul se desfăşoară, pe parcursul zilei, pe mai multe secţiuni, atât în sala Casei de Cultură pentru preşcolarii participanţi, cât şi în sala festivă a Episcopiei pentru şcolari. La această ediţie s-au înscris preşcolari şi elevi din ciclurile primar, gimnazial şi liceal din unităţile şcolare din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Crişana şi Banatul Sârbesc. Secţiunile de concurs sunt recitare de poezie în grai, solişti vocali, solişti instrumentişti şi dansuri populare.

„Acest festival este o oportunitate prin care copiii şi cadrele didactice pot lua contact direct cu valorile culturale, se pot întoarce la izvoare, la tot ceea ce este autentic, pentru a se constitui în ceea ce trebuie să numim cu dragoste şi mândrie identitate naţională”, a menţionat Maria Bîrză.

Manifestarea, organizată de Grădiniţa PP nr. 4, Primăria Caransebeş, este susţinută şi de Casa de Cultură „George Suru”, Inspectoratul Şcolar, Casa Corpului Didactic Caraş Severin şi alţi 40 de instituţii partenere.

gugulan 3gugulan 4

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Peste 200 de preşcolari şi elevi din  Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Crişana şi Banatul Sârbesc, vor participa astăzi, la cea de a III a ediţie a festivalului „Gugulan cu Car cu Mere”, organizat de Grădiniţa cu Program Prelungit nr 4 din Caransebeş, alături de alte  instituţii din ţară şi din Serbia. „Manifestarea este o oportunitate prin care copiii şi cadrele didactice pot lua contact direct cu valorile culturale, se pot întoarce la izvoare, la tot ceea ce este autentic” – ne-a declarat educatoarea Maria Bîrză, coordonatorul proiectului.  Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la Casa de Cultură „George Suru” din municipiu, începând cu ora 10.  Spectacolele concurs se vor desfăşura în sala de spectacole a Casei de Cultură  şi în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeş, de la ora 11.00.