Femeile care solicită un consult ginecologic vor beneficia gratuit de testul Papanicolau la Clinica Vestmed Reşiţa

Toate femeile care optează până la finalul lunii septembrie pentru un consult ginecologic la Clinica Vestmed din Reşiţa vor putea beneficia gratuit de realizarea testului Babeş Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin.

Sănătatea femeilor contează pentru noi! Ne-am gândit să le oferim în dar acest test gratuit, Babeş Papanicolau, tuturor femeilor care vor solicita în luna septembrie un control ginecologic în cadrul Clinicii Vestmed”, ne-a declarat managerul Clinicii Vestmed Reşiţa, Andrada Dragana Filca.

Cabinetul de Ginecologie al Clinicii Vestmed Reşiţa este dotat cu aparatură ultraperformantă, de ultimă generaţie iar pacientele au parte de cele mai bune condiţii în timpul investigaţiei efectuate aici. Personalul este foarte bine pregătit, competent şi amabil şi acordă o atenţie deosebită fiecărui caz în parte.

Medicii recomandă femeilor testul Babeş Papanicolau o dată pe an. Primul test este bine să fie făcut la vârsta de 21 de ani sau după începerea vieţii sexuale.

Pentru pregătirea pacientelor pentru efectuarea testului Babeş Papanicolau există câteva recomandări:

-cu 48 de ore înainte de test, pacienta nu trebuie să folosească creme, ovule, tampoane sau alte soluţii intravaginale, pentru a nu altera rezultatul testului.

-nu se recomandă contactul sexual cu 48 de ore înainte de recoltare.

-testul nu trebuie efectuat în timpul menstruaţiei. Cea mai potrivită perioada pentru recoltare este mijlocul ciclului menstrual, între ziua 10 şi 20 a ciclului menstrual (în care ziua 1 este prima zi a menstruaţiei).

De același autor

Related Articles