Felix Borcean: În conturile Spitalului Municipal din Caransebeş vor intra peste 6 milioane de lei

Spitalul Municipal din Caransebeş va primi de la Ministerul Sănătăţii peste 6 milioane de lei. Aproximativ 2 milioane de lei vor fi alocaţi pentru reabilitare secţiilor din spital şi restul de 4 milioane de lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de aparatură medicală.

Demersurile au fost făcute de primarul Felix Borcean:

“Domnul Sorin Grindeanu mi-a sugerat să fac o vizită la ministerul Sănătății iar dl. secretar de stat Alexandru Rogobete mi-a explicat că există programe de finanțare pentru spitale și să facem şi noi o cerere, fie pentru aparatură dar şi pentru reparații curente la spitalul din Caransebeș, ceea ce am și făcut, am constituit o listă cu necesarul de aparatură pentru spitalul din Caransebeș la propunerea medicilor din diversele secții și compartimente ale spitalului am alcătuit această listă am trimis-o spre aprobare ministerului Sănătății și am primit soluția favorabilă de finanțare a spitalului din Caransebeș, astfel încât în bugetul actual pe lângă aceste sume am primit şi un milion de lei prin bugetul național la propunerea parlamentarilor cărășeni.

Cred că aceste sume vor duce la reabilitarea aproape totală a secțiilor din spitalul din Caransebeș, lucru care este extrem de îmbucurător și completează salba de investiții care s-au făcut în ultimii ani la acest spital, concomitent cu reducerea semnificativă a datoriilor în aproape de 0. Estimez că anul acesta poate în primăvară sau în vară, spitalul din Caransebeș va fi pe 0 la datorii și cu un interior complet reabilitat și modernizat.”

Banii vor fi alocati de Ministerul Sănătaţii prin intermediul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Cele mai citite

Related Articles