Federaţia Solidaritatea Sanitară a protestat la Bucureşti

Federaţia Solidaritatea Sanitară a protestat astăzi la Bucureşti. Mii de cadre medicale din toată ţara au organizat un marş pe străzile Capitalei. La aceste acţiuni a participat şi o delegaţie din Caraş-Severin, condusă de preşedintele acestei filiale, Marius Posipal.

“Suntem o mașină, doar BEx-ul, 4 oameni mai exact pentru că distanța este foarte mare. Principalele reglementări sunt: actualizarea salariilor pentru cei din sănătate și mă refer la personalul auxiliar care nu au primit până acum la nivelul din 2022, corelarea sporului sau raportarea sporului la salariul de bază pe care îl avem toți angajații pentru că noi acuma primim sporurile calculate la salariul din 2018, ceea ce o mare tâmpenie. Raportarea sau plata orelor de gardă și a turelor raportat tot la salariul de bază în plată care îl avem acum, nu care cu a fost în 2018. Încheierea unui contract colectiv de muncă la nivel de sănătate care nu există în momentul actual.

Atâtea și atâtea probleme pe care miniștrii nu vor să le rezolve. Au fost discuții și înainte de proteste. Ei încearcă cumva să nu ajungă la o grevă exact ca a profesorilor și în sănătate, le-ar afecta şi mai mult imaginea, dar nici nu vor să înțeleagă că trebuie să respecte legea. Dacă nu se ajunge la niciun consens și la nicio înțelegere care să aducă un plus sănătății și angajaților din Sănătate, de săptămâna viitoare vom face greve generale”.

În 15.06.2023 va avea loc pichetarea unităţilor şi depunerea preavizului pentru demisia din contractele aferente gărzilor suplimentare 4. În 27.06.2023 – Greva de avertisment, în intervalul orar 10:00-12:00 şi în 01.07.2023 – declanşarea grevei generale a lucrătorilor din sănătate şi demisia în masă din contractele de gărzi a medicilor.

Preocuparea de fond a Federației „Solidaritatea Sanitară” este teama de scăderea calității vieții profesionale și, prin asta, diminuare a calității serviciilor medicale.

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită restabilirea încrederii profesioniștilor în deciziile politicienilor prin intermediul predictibilității măsurilor luate, creșterea calității vieții profesionale prin intermediul echității drepturilor acordate, toate având ca scop creșterea calității vieții profesionale.

De același autor

Related Articles