Faza județeană a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă la Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa

În perioada 13-14 aprilie, Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Caraș-Severin și Episcopia Caransebeșului organizează faza județeană a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă.

Evenimentul va debuta sâmbătă, 13 aprilie la ora 9.30 cu o rugăciune în curtea Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița.

Între orele 10.00 și 13.00 se va desfășura proba scrisă. În după-amiaza primei zile, începând cu ora 15.00, participanții și supraveghetorii se vor bucura de un program recreativ, care va cuprinde vizitarea Grădinii zoologice din Reșița, iar începând cu ora 17.00, participarea la o piesă de teatru pe scena Teatrului de Vest din Reșița.

Începând cu ora 19.00 la Palatul Cultural, ziua se va încheia cu premierea elevilor.

Faza județeană se va încheia duminică, 14 aprilie așa cum a început și anume cu o rugăciune, prin participarea, începând cu ora 10.00 la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul de pe Bârzava.

Pentru Radio Reşiţa, arhim. drd. Casian Rușeț – consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului:

La buna desfășurare a evenimentului, îşi aduc aportul Episcopia Caransebeșului, ISJ  Caraș-Severin, Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, Primăria și Consiliul Local Reșița, Protopopiatul Reșița, EPC Catering Banatul de Munte şi Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița.

Sursa: Episcopia Caransebeşului

Cele mai citite

Related Articles