Fără pacheţel la şcoală. Elevii primesc în sfârşit lapte şi corn

Laptele si cornulElevii din Caraş-Severin au început să primească laptele şi cornul, cu o întârziere de 2 săptămâni. La fel ca şi anul trecuţ Consiliul Judeţean nu a reuşit nici de această dată să încheie procedurile la timp. Nu toţi copii au beneficiat de produse încă din prima zi. Un exemplu este la Şcoala gimnazială nr.7 din Reşiţa. Laptele şi cornul au ajuns abia la ora 12, după ce elevii din ciclul primar plecaseră  acasă, astfel că directorul unităţii a refuzat să le mai ridice.

Pe lângă problemele cu livrarea, se mai pune şi problema calităţii care a dat şi ea de furcă an de an.  Inspectorii OPC vor efectua controale în toate unităţile de învăţământ  pentru a constata dacă produsele corespund în ceea ce priveşte etichetarea, termenul de valabilitate şi  depozitarea.

Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean a solicitat tuturor unităţilor de învăţământ să semnaleze în scris orice problemă constatată, astfel încât siguranţa alimentară a copiilor să nu fie pusă în pericol.

Programul guvernamental Laptele şi cornul, implementat în şcolile din România încă din anul 2002, oferă o gustare sănătoasă celor aproape 28.000 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, dar şi pentru copii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, în anul şcolar 2015-2016 din Caraş-Severin.

Cel de-al doilea program guvernamental care asigură consumul de mere în şcoli, va începe ca şi în alţi ani abia din primăvară. (Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles