uem (4)Elevii care au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie de astăzi şi până în 22 iulie la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa. Dosarele se depun de luni până vineri la secretariatul facultăţilor, între orele 9 şi 16. Numărul de locuri este mai mic faţă de anul trecuţ însă prorectorul Gheorghe Popovici spune că sunt locuri pentru toţi cei interesaţi. La studiile de licenţă sunt disponibile 1015 locuri, din care 715 la zi. Mai mult de jumătate sunt fără taxă, respectiv finanţate de la bugetul de stat. La masterat sunt disponibile 750 de locuri.

Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa  a renunţat la două programe: resurse umane şi inginerie industrială. Senatul se va reuni astăzi în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se şi suspendarea programului de studii universitare de licenţă – Drept european şi internaţional.

Studenţii sunt disperaţi şi spun că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei.

Examenele s-au dat cu stricteţe şi suntem mulţi studenţi care avem prezenţă de 80-100% la cursuri,  seminarii, examene promovate cu frică şi mult studiu, spune o studentă.

Un altul se întreabă cine a luat în calcul desfiinţarea DEI-ului. Ei bine în adevăratul sens al cuvântului se poate spune că ce se încearcă a face nu este „DREPT” . De ce să se închidă programul de studiu DEI? Partea mare a studenţilor au ajuns pe cale cinstită anul II – III.

Prorectorul Gheorghe Popovici spune că studenţii nu trebuie să-şi facă griji deoarece îşi vor continua studiile ca şi până acum. Se ia în calcul doar varianta ca în acest an să nu se organizeze admitere pentru acest program.

După data de 22 iulie sunt programate testele eliminatorii de aptitudini şi proba practică de aptitudini sportive. Afişarea rezultatelor şi depunerea eventualelor contestaţii va avea loc între 29 iulie şi 5 august.

Oferta educaţională

 STUDII DE LICENŢĂ  – 1015 locuri, din care:

– învăţământ la zi (cu frecvenţă): 715 locuri – 380 locuri fără taxă (finanţate de la buget), din care: 7 pentru rromi; 335 locuri cu taxă.

– învăţământ la distanţă: 300 locuri, cu taxă.

STUDII DE MASTER – 750 locuri, învăţământ la zi (cu frecvenţă), din care:  240 locuri fără taxă (finanţate de la buget);  510 locuri cu taxă.

STUDII POSTUNIVERSITARE   – 90 locuri, din care învăţământ cu frecvenţă 60 locuri şi învăţământ la distanţă  30 locuri.

Informaţiile despre condiţiile de admitere sunt prezentate pe website-ul www.uem.ro.