[AUDIO] Fântânile Caransebeşului au şi nu prea au apă potabilă

În ciuda problemelor apărute la alimentarea cu apă a locuitorilor municipiului Caransebeş, urmare a lucrărilor de mentenanţă la polderul de la Zerveşti, potrivit primarului Felix Borcean există alternative pentru aprovizionarea cu apă de la fântânile amenajate în mai multe puncte ale oraşului care potrivit acestuia au fost curăţate chiar dacă la unele apa nu pare a fi de cea mai bună calitate:

,,Fântânile au fost și curățate, dar au fost și făcute niște analize corecte, adică nu știu cum au fost făcute înainte, dar acum sunt analize făcute de DSP care la unele fântâni au indicat niște parametri de pășit pe anumite segmente. Nu înseamnă că apa e chiar nu e periculoasă, doar că iau niște parametri pe care îi consideră periculoși sau nu. Am pus afișe cu acele analize, dar probabil cetățenii le-au îndepărtat, că nu am venit noi să le îndepărtăm, deci la care știu că nu sunt probleme, se poate consuma apă.,,

Există, însă şi un dar în ceea ce priveşte potabilitatea apei de la unele fântâni unde apa nu a primit primit aviz din partea DSP iar administraţia publică locală nu îşi asumă responsabilitatea consumării acesteia:

,,Acuma nu ne îmbolnăvim brusc de la de la o cană cu apă, sunt niște analize care indică anumite depășiri. Eu știu de fier, de bacterii și așa mai departe, dar noi ne-am făcut datoria și ne-am afișat așa cum sunt ele în realitate și cine vrea să le ia, depune, va acționa în consecință. Cine dorește să consume apă o face pe propriu risc. Am înțeles doar că, repet, nu e atât de periculoasă. Deci, la fântânile unde nu există acel marcaj ca apa este potabilă, cetățenii, să înțelegem o fac pe propriu risc, da, unde există afișate analizele și sunt trecută semnul de apă nepotabilă. Recomandarea mea și a DSP-ului este să nu consume apă.,,

Din păcate pentru locuitorii municipiului Caransebeş, aceştia nu se vor bucura de o calitate şi un debit constant al apei la robinete cel puţin până la finalizarea lucrărilor demarate de Hidroelectrica la lacul Zerveşti.

Cele mai citite

Related Articles