Familiile bolnavilor internaţi în spitalele cărăşene trebuie să doneze sânge!

Coordonatorul Centrului de Tranfuzie Sanguină din municipiul Reşiţa face apel către familiile bolnavilor internaţi în spitalele cărăşene să vină să doneze sânge!

S-au făcut nenumărate demersuri dar problema nu a fost rezolvată. Medicul Rodica Neaga a stat de vorbă cu şefii de secţii de la Spitalul Judeţean Reşiţa şi i-a rugat să trimită aparţinătorii bolnavilor la sediul centrului de transfuzii pentru că altfel activitatea se poate bloca. Numărul donatorilor este în scădere din nou. Ieri la Centrul de Transfuzii din Reşiţa, de exemplu s-au prezentat doar 6 donatori, un număr extrem de mic comparativ cu cererea spitalelor.

„Trebuie să înţeleagă aparţinătorii bolnavilor că trebui să vină să doneze sânge dacă doresc să-i ajute. Nu e suficient doar să meargă la spital să le ducă mâncare şi suc ci trebuie să vină să doneze şi sânge pentru că nu mai facem faţă. Cerinţele spitalelor sunt tot mai mari, iar secţiile ATI, Oncologie şi Chirurgie sunt cele mai mari consumatoare de sânge, aşa că trebuie să ne unim forţele”, ne-a declarat astăzi, în exclusivitate medicul Rodica Neaga.

Şi de această dată grupele care lipsesc sunt cele care au RH negativ.

De același autor

Related Articles