Avanpremieră expoziţională la Şcoala Pittner

Avanpremiera „SCRAP METAL KABOOM ORCHESTRA BY NICOLAE COMĂNESCU” va avea loc duminică, 1 august de la ora 10.00 în curtea interioară a Școlii Pittner din Reşiţa și reprezintă o incursiune de o zi în viitoarea expoziție a pictorului ce va avea loc în municipiul de pe Bârzava, odată cu finalizarea proiectului.

Seria de lucrări expuse în cadrul vernisajului face referire la spațiul reșițean și surprinde nu degradarea, ci renașterea spațiului, redarea acestuia către publicul reșițean, național și internațional. Materialele folosite în lucrări vor fi materiale locale, praf de cărămidă și de chirpici de pe jos din clădirea fostei Şcoli Pittner, zgură de la haldina veche a oraşului, pigmenți locali creați atent și îmbinați de artist, astfel încât lucrările să poarte semnătura ireversibilă a Reșiței.

Toate lucrările sunt semnate de Nicolae Comănescu, unul dintre cei mai prolifici artiști contemporani ai României, afirmându-se în climatul artistic post-decembrist alături de grupul Rostopasca, iar ulterior, individual printr-un program plastic marcat de diversitate materială și tehnică.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Reșița în cadrul proiectului „Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente “Școala Pittner”, Municipiul Reșița”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.

Foto: Ștefan Schultz. 

De același autor

Related Articles