Explozie de viroze, pneumonii şi COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

Pe fondul unei imunităţi scăzute şi a nerespectării regulilor de igienă şi în judeţul Caraş-Severin se înregistrează tot mai multe cazuri de viroze şi infecţii cu virusul SARS CoV-2. Există o explozie de cazuri în cabinetele medicilor de familie dar sunt multe persoane care refuză însă să se testeze, susţine vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Daniel Popovici:

“Este o explozie de viroze respiratorii. Părerea mea că un procent suficient de mare îl reprezintă infecția cu COVID-19, oamenii nu se mai testează refuză.

La unii într-un procent relativ mic merge cu forme mai grave cu dureri de cap, dureri musculare, transpirații, febră foarte mare care nu scade, usturimi de gât și curs de nas și să știți că aceste viroze cuprind familia întreagă”.

La ora actuală în judeţul Caraş-Severin sunt înregistrate un număr de 479 de viroze respiratorii, 59 de pneumonii si în ultimele 3 zile în evidenţele Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică au apărut şi 56 de persoane infectate virusul SARS CoV-2, dintre care 17 sunt reinfectări, ne-a transmis directorul DSP, Dănilă Miloş.

Medicii recomandă în această perioadă şi efectuarea vaccinului antigripal. Protecţia apare la aproximativ două săptamâni de la momentul imunizării.

Sursa foto: Pixabay

De același autor

Related Articles