Explodează amenzile pentru artificiile comercializate ilegal

367

Jandarmii cărăşeni au confiscat ieri aproape 2000 de petarde comercializate ilegal de angajaţii unui magazin din Reşiţa. Pentru respectivele materiale pirotehnice nu existau documente privind autorizația de deținere și comercializare a acestora.

O operaţiune similară au avut şi poliţiştii din Arad. Aceştia au organizat o acțiune în baza planului naţional Foc de Artificii şi au depistat o societate comercială din Piața Catedralei din municipiu, în incinta căreia erau comercializate 2000 de vulcani și baterii artificii, pentru care societatea comercială nu deține drept de comercializare. Firma a fost amendată cu 10.000 de lei.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului materialelor explozive.
În cadrul aceleiași acțiuni au fost depistați, în Piața Mihai Viteazul, un bărbat de 36 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare 220 bucăți articole pirotehnice, fără drept. Materialul pirotehnic a fost indisponibilizat, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu material pirotehnice fără drept.

„Orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, constituie infracțiune conform Legii 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive.
(Sebastian Dragomir)