[UPDATE] Executor judecătoresc, arestat preventiv pentru 30 de zile

judecator mita catuse

Ora 22.00

Curtea de Apel Timişoara a admis propunerea procurorilor cu privire la arestarea preventivă a executorului judecătoresc Gheorghe Modâlcă pentru 30 de zile. Soluţia nu este definitivă, inculpatul contestând decizia încă din sala de judecată. Contestaţia va fi analizată de Instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecător Cristian Pup, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Timişioara:

Ora 18.15

În urma flagrantului desfăşurat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în colaborare cu lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în care executorul judecătoresc Gheorghe Modâlcă din Reşiţa a fost prins luând mită, procurorul de caz a decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă.

Dosarul va fi înaintat în această seară instanţei Curţii de Apel Timişoara, care va judeca propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de arestare a inculpatului Gheorghe Modâlcă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, procuror Camelia Miculescu:

Ora 16.00

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în colaborare cu lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, au prins în flagrant un executor judecătoresc reşiţean în timp ce lua mită.

Anchetatorii au realizat flagrantul în urma sesizării făcute de un bărbat care a reclamat faptul că executorul judecătoresc Gheorghe Modâlcă a solicitat 300 de euro pentru a amâna o licitaţie. Acţiunea a avut loc chiar în biroul executorului judecătoresc, anchetatorii intrând în încăpere după ce acesta a primit banii.

Gheorghe Modâlcă a fost dus la audieri, urmând ca procurorul de caz să decidă dacă va solicita instanţei Curţii de Apel Timişoara arestarea preventivă a executorului judecătoresc, a precizat pentru Radio România Reşiţa, purtătorul de cuvânt al Parchetului, procuror Camelia Miculescu.

Vom reveni cu informaţii.

(Ovidiu Babolea)

De același autor

Related Articles