[EXCUSIV] Dispeceratul comun de la ISU „Semenic” lucrează la foc continuu!

La Centrul Operaţional ce funcţionează în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic se lucrează la foc continuu. Nu de puţine ori sunt anunţate simultan incendii, accidente rutiere cu victime sau alte situaţii de urgenţă.

Telefoanele sună, în medie, de peste 100 de ori pe zi şi sunt anunţate astfel de evenimente. Aici se lucrează în sistem integrat, după cum spune  căpitanul Anca Balint.

„Este un dispecerat comun format din ISU, SMURD şi SAJ. Avem totul pus în aceeaşi oală şi astfel putem extrage toate resursele necesare şi informaţiile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Apelurile ajung la STS, iar apoi sunt direcţionate către noi, dacă vorbim de evenimente de natură medicală sau pe linia de muncă a pompierilor. Celelalte structuri (Poliţie, Jandarmerie) sunt în ascultare şi dacă este necesar, intervin şi ele la evenimente. Pe ture se lucrează exact după metodologia ISU: 12 ore la serviciu şi 24 liber sau 12 cu 48. Întotdeauna colegii mei se află în gardă sub coordonarea unui ofiţer specialist şi a unui medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sau de la UPU-SMURD”.

Ascultaţi un reportaj realizat în exclusivitate din Centrul Operaţional al ISU. În doar două minute, au fost surprinse un incendiu de locuinţă şi un accident mortal.

De același autor

Related Articles