[EXCLUSIV] Institutul Oncogen Timişoara a mai făcut un pas important pentru noul vaccin împotriva COVID-19. Cercetătorii au făcut o nouă descoperire: combinaţia de peptide nu este toxică!

Institutul Oncogen din Timişoara continuă testele în laborator, pe celule umane pentru a putea pune bazele unui vaccin care să prevină infecţia cu COVID-19. O echipă de 7 cercetători lucrează intens de aproximativ două săptămâni şi studiază efectul celulelor care vor sta la baza vaccinului, în contact cu celulele umane. Ce a descoperiţ până în prezent, echipa de la Oncogen aflăm de la prof.univ.dr. Virgil Păunescu, coordonatorul acestui centru de prestigiu.

La ora actuală avem un număr foarte mare de teste în derulare, 7 cercetători lucrează la acest vaccin. Ei lucrează pe celule imune-umane, noi urmărim la două zile dacă aceste celule suferă sau nu modificări şi un lucru este cert, până în acest moment putem spune că pe celule aproape, indiferent de doza pe care am folosit-o, acestea nu au avut de suferit deci ca o concluzia, până în acest moment vă pot spune că această combinaţie de peptide nu este toxică pentru celula umană”, ne-a declarat, astăzi, în exclusivitate, profesorul Virgil Păunescu.

În plus, Institutul OncoGen din Timişoara propune autorităţilor o metodă pusă la punct de cercetătorii germani, care ar permite României să facă de 50 de ori mai multe teste, a mai precizat prof.univ.dr. Virgil Păunescu.

Vă reamintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19.

Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf, ne-a declarat prof.univ.dr. Virgil Păunescu, directorul OncoGen Timișoara pe pagina de facebook a instituţiei.

Vaccinul românesc împotriva COVID 19 a intrat în linie dreaptă. Vor urma inclusiv testele pe subiecți umani, aleși pe bază de voluntariat.

Aveți încredere în cercetarea românească. Noi mergem înainte!La ora actuală, vaccinul este în faza de testare în laborator nostru din Timişoara, pe celule umane pentru că echipa noastră foloseşte propriul sânge în aceste teste. În etapa aceasta, care va dura aproximativ trei săptămâni, se testează componentele vaccinului”, a precizat prof.univ.dr. Virgil Păunescu, directorul OncoGen Timișoara.

Atenţie! Institutul Oncogen este unul de cercetare- dezvoltare. Acesta poate dezvolta un vaccin, poate produce aproximativ 1000 de doze din acest vaccin și poate să-l testeze în fazele I și II. Dar NU poate fabrica milioane de doze din acest vaccin. Institutul Cantacuzino trebuia să se ocupe de fabricarea vaccinului.

De același autor

Related Articles