Luni, 10 februarie

Cele patru persoane inculpate în cazul în care un cetăţean sârb a introdus în ţară 83.000 de pachete de ţigări în urmă cu aproximativ trei săptămâni au fost prezentate astăzi instanţei din Oraviţa cu propunere de prelungire a arestului preventiv.

În acest sens completul de judecată a decis ca atât cetăţeanul sârb cât şi poliţiştii de forntieră şi vameşii implicaţi să fie cercetaţi în continuare în stare de arest.

Pentru cetăţeanul sârb şi un cetăţean român măsura arestului preventiv a fost prelungită până în 14 martie, iar pentru ceilalţi doi cetăţeni români până în 21 marite, a precizat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Oraviţa, judecător Călin Roman. În urma deciziei toţi cei patru inculpaţi au depus contestaţie care va fi soluţionată la Tribunalul Caraş-Severin.

Vă reamintim că în urma expertizei de vineri efecutată de anchetatori asupra microbuzului cu care a fost transportată cantitatea record de ţigări aceştia au costatat că vehiculul nu putea fi încărcat în mai puţin de o oră ceea ce demontează afirmaţiile celor incriminaţi.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Oraviţa, judecător Călin Roman:

Vineri, 7 februarie

Angajaţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie au luat cu asalt, în această dimineaţă, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Caraş-Severin, nefiind vorba însă de descinderi. La solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, aceştia inspectează microbuzul în care au fost transportate cele 83.000 de pachete de ţigări introduse în ţară prin vama Naidăş la mijlocul lunii ianuarie. Mai exact, DGA face un experiment pentru a vedea în cât timp ar fi putut încărca conducătorul auto cantitatea de ţigări, după ce acesta a declarat că operaţiunea a durat 15 minute şi că totul s-ar fi întâmplat după efectuarea controlului vamal. Tot astăzi va fi reconstituit şi controlul efectuat de vameşi şi de poliţiştii de frontieră, aceştia declarând anchetatorilor că microbuzul era gol atunci când ei au efectuat verificările în punctul de trecere a frontierei Naidăş.

Vă reamintim că şoferul de origine sârbă şi un poliţist de frontieră au fost arestaţi pentru 25 de zile, iar un alt poliţist de frontieră şi un lucrător vamal nu au voie să părăsească ţara pe timpul cercetărilor. Toţi învinuiţii se află în sediul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Caraş-Severin.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, procuror George Bucurică:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=8IscOhN5OlA[/youtube]

 

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=iImvxinoBcA[/youtube]

 

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=b6bFCGrebgA[/youtube]