[EXCLUSIV-AUDIO] Autorităţile medicale infirmă că la Şcoala Mihai Peia din Reşiţa există un focar de tuberculoză

O întreagă clasă de la Școala cu clasele I-VIII nr. 6 Mihai Peia din Reșița a fost testată de către medicii specialiști de la secția de pneumoftiziologie a Spitalului Județean din Reșița. Testările au început de săptămâna trecută, când exista suspiciunea ca aceștia să fi contactat bacilul tuberculozei. Astfel, că în primă fază le-a fost făcut testul cutanat la tuberculină, iar mai apoi au fost supuși la radiografii pulmonare. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Daniel Botgros detaliază:

”Au fost testați cutanat 19 elevi, dintr-un total de 23. La 13 dintre aceștia s-a dovedit că au hiperalergie tuberculinică. Aceasta înseamnă că au predispoziție la îmbolnăvirea cu bacilul Koch, dar nu este vorba de de TBC. 6 dintre cei 13 au fost îndreptați spre Spitalul Clinic de Urgența pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara pentru investigații suplimentare. În același timp 7 au început un tratament profilactic. Este vorba despre un efort de prevenire”.

Unii părinții sunt îngrijorați că rezultatele testelor impun tratament și unul chiar de lungă durată. Alții sunt revoltați că în această dimineață unii dintre părinți nu le-au permis accesul în clasă, celor care nu au venit cu rezultatele testelor medicale. Este cazul elevului  Alin Neamțu, care nu a putut intra în sala de clasă, până nu a avut dovada că testele i-au ieșit bine. Mama acestuia, Corina Neamțu a declarat:

”Am fost cu cel mijlociu la școală azi dimineață și ceilalți părinți nu ne-au permis să intrăm în clasă, deoarece au spus că are TBC. Rezultatele arată că am un copil sănătos”.Ascultați aici declarația integrală a Corinei Neamțu:

Tuberculoza este o boală gravă, cauzată de bacilul tuberculozei bacilul Koch. Tuberculoza se poate transmite de la o persoană bolnavă de tuberculoză pulmonară la alte persoane sănătoase, pe calea aerului. Dacă bolnavul se prezintă la medic la timp, tuberculoza este curabilă.

MEDICII SUSȚIN CĂ NU EXISTĂ CAZURI DE TBC ȘI CĂ ELEVII ÎȘI POT DERULA CURSURILE NORMAL.

Cristina Corocan

Citeşte pe aceeaşi temă: