[FOTO] Eurodeputatul Mircea Diaconu pledează pentru conservarea obiectivelor de patrimoniu, valori incomensurabile ale României

2018, anul european al patrimoniului deschide oportunitatea conservării “bogăţiilor” arhitectonice, industriale şi edilitare din Banat.

Vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură şi Educaţie din Parlamentul European, eurodeputatul Mircea Diaconu s-a întâlnit astăzi la Reşiţa cu susţinătorii săi şi cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru a discuta despre strategia de punere în valoare a obiectivelor de patrimoniu de la nivel local aflate în stare deplorabilă şi îndealtfel despre proiectele transfrontaliere care se pot întocmi pentru a salva aceste bogăţii.

“… am povestit despre oportunitatea numită anul 2018, anul european al patrimoniului, un raport pe care eu l-am făcut în Parlamentul european, s-a votat joia trecută şi este o şansă uluitoare pentru Rpmânia de a-şi arăta forţa, este o mică-mare putere culturală, e competitivă în Europa, nu am niciun dubiu în privinţa asta şi patrimoniul nostru este fenomenal chiar dacă e în mare măsură neîngrijit, nefolosit şi neexploatat, dar el există. Dacă 2018 înseamnă anul european al patrimoniului în care avem şansa să fim în top, imediat în 2019 o să avem şansa să avem şi preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, ceea ce este iarăşi un fel de şansă de vizibilitate pentru România şi ambele cumulate pot însemna foarte mult pentru noi…”.       

Potrivit eurodeputatului Mircea Diaconu reşiţenii au înţeles mesajul transmis şi au hotărât la nivel local să se întrunească lunar pentru a continua raportul iniţiat de acesta în Parlamentul european, idee susţinută întrutotul şi de Ioan Popa – primarul municipiului de pe Bârzava, prezent la eveniment. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles