targul de toamna caransebes (2)

Produse tradiționale din Banat și Ardeal au fost expuse astăzi la Târgul de Toamnă, organizat de muzeul din Caransebeș, cu ocazia sărbătorii Sfintei Paraschiva. În curtea instituției de cultură au fost prezentate publicului cumpărător: țuica și merele gugulanilor, cașcaval și caș afumat din ținutul Sibiului, brânză de vacă și de oaie, cârnați din carne de oaie, capră și porc de la Soceni, carne de oaie de la Obreja, ciuperci, diverse sortimente de zacuscă și borcane de bureți puși la murat pentru sezonul rece. Potrivit directorului Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, Adrian Ardeț, manifestarea se încadrează în ampla acțiune Toamna la Gugulani și este organizată alături de Consiliul Județean, Camera agricolă, primăria și Consiliul Local Caransebeș. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută la ora prânzului de Ansamblul Semenicul din Reșița și solista Ramona Vița. Cu această ocazie, muzeul a găzduit și Simpozionul Interferenţe etnoculturale între Banat, Oltenia şi Muntenia, în cadrul căruia a fost vizitată expoziţia Meşteşuguri tradiţionale din Banatul de Munte.

(Cornelia Vlaicu)